Studenten Autoverhuur Curaçao

Je huis op Curaçao

Wil je een huis of thuis?

Als je al die prachtige indrukken gaat verwerken, dan kan dat alleen op een plek waar je je thuis voelt. Je bent al ver weg van huis, dus hoe fijn is het om met andere studenten samen te wonen in een fijn huis?

Veiligheid

Ligt je woning in een veilige buurt? Er zijn een paar plekken waar je liever niet wil zitten.

Faciliteiten

Wat zit er allemaal in de buurt? Let ook op de reistijd met je werk bijvoorbeeld.

Prijs

Als de prijs te hoog is, blijft er minder over om van je verblijf te genieten.

Wonen op Curaçao

De meeste studentencomplexen zijn vrij centraal geleden. Dicht bij de beste barren, restaurants en supermarkten. Je hebt grote en kleine studentenhuizen, voldoende veilige en schone kamers, maar ook zeker mindere complexen. Let gewoon goed op!

Lees meer over het wonen op Curaçao in Jeroen’s blog.

inwoners
0 .000
bars en restaurants
0 +
zonuren
0 +
gem. temperatuur
0 °C

Veilig vervoer van en naar je huis?

Zoek niet verder, wij hebben de scherpste prijzen van heel Curaçao én kunnen je met nog zo veel meer helpen. Jouw ultieme eilandverblijf begint al bij ons!

De kosten van een studentenkamer

De prijzen liggen uiteen, net zoals de grootte van de kamer. De vanafprijzen voor een normale kamer beginnen ongeveer bij ƒ 695,-, alles daaronder is eigenlijk niet voldoende voor onze levensstandaard. Het kán soms zo zijn dat je een pareltje tegenkomt, maar let goed op!

Naast de kosten voor de huur, ben je maandelijks ook nog eens zo’n ƒ 50,- voor water en ƒ 50,- voor elektriciteit kwijt. 

Deze zitten vaak niet bij de prijs inbegrepen.

De twee grootste en bekendste studentenhuizen zijn Telamon 8 en Telamon 43. Hieronder is een lijst van andere populaire studentenhuizen:

  • Salinja View
  • Nieuwestraat
  • Casa de Palmera
  • Casa de Iguana
  • Girasol
  • Oude Caracasbaaiweg 74
  • Oude Caracasbaaiweg 132
  • Villa Joy
  • Villa Ananas

Welk studentenhuis past bij mij?

Let goed op je eigen wensenlijst. Wil je veel mensen om je heen of juist weinig? Ga je voor gezelligheid of heb je liever wat meer rust?

Wij kiezen voor de huizen aan de Telamon, die hebben naast een prachtig uitzicht en centrale ligging ook nog eens een groot zwembad!

Maar we weten zeker dat je op de andere plekken ook een geweldige tijd gaat hebben!

Het leven van Jeroen op Curaçao

Ik heb 5 maanden in een studentenhuis (Telamon 8) gewoond en ik kan het iedereen aanraden! Het wonen in een studentenhuis op Curaçao is een unieke ervaring. Je woont met allemaal jongeren, wie ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Het is ervaring die je nooit meer zal vergeten.

Zodra je aankomt in een studentenhuis heb je direct mensen om je heen waar je dingen mee kunt ondernemen. Het is natuurlijk even wennen om zo ver weg van huis te zijn maar je maakt snel vrienden en vriendinnen, welke hier voelen als een tweede familie. Met deze nieuwe familie ga je samen op avontuur naar verschillende stranden, happy hours, feesten, noem het maar op. 

Maar er zit natuurlijk ook een serieuze kant aan vast, je gaat stagelopen en/of werken, (samen) koken, boodschappen doen, de was doen, huiswerk maken en als iemand ziek is zorg je ook voor elkaar. In mijn studentenhuis kwam er 2 x in de week een schoonmaakster. Met zoveel mensen in een huis is dat wel heel fijn want dan zijn alle badkamers en keukens weer spik en span. Uiteraard is een zwembad ook erg fijn in deze hitte. 

Of het veilig is op Curaçao? Ik hoor hier en daar wel slechte verhalen, maar ik heb me nog nooit onveilig gevoeld. Natuurlijk moet je altijd wel je gezonde verstand gebruiken, dus ga bijvoorbeeld niet alleen lopend over straat of s nachts op een scooter. Bij ons studentenhuis hadden we een goede poort, daarna nog een extra poort, hekwerken rondom en je eigen kamer kan op slot. 

Al met al heb ik dus een geweldige tijd meegemaakt en vrienden voor het leven gemaakt. Ik zou het zo weer doen en het iedereen aanraden!