Studenten Autoverhuur Curaçao

De prijs van leven op Curaçao

Wat kost een stage?

We kunnen er lang en kort over praten, maar stage lopen op Curaçao is geweldig! Aan al dat moois hangt wel een prijskaartje, dus geven we je hier graag wat budgettips.

StageinfoCuracao.com

Alles wat je moet weten voor een eerlijk beeld over het eiland, dus niet alleen de mooie plaatjes!

inwoners
0 .000
bars en restaurants
0 +
zonuren
0 +
gem. temperatuur
0 °C
1. Maak vooraf een begroting

Vooraf een begroting maken helpt je zeker in het overzicht. Verdiep je goed in de kosten voor onder andere je huisvesting, vervoer, hoeveel je uit kan geven aan boodschappen etc. 

Hoe eerder je hier aan begint, hoe eerder je kan gaan sparen! 

2. Maak verschillende potjes

Door je kosten in te delen in verschillende potjes (of rekeningen bij je bank), weet je zeker dat je altijd genoeg geld overhoudt voor de belangrijkste zaken. Neem hier ook zeker een potje onvoorzien mee, dan kan je daar altijd terugvallen als het nodig is!

Tip: Zorg altijd voor een beetje cash en let goed op de kosten die je bank (of de pinautomaat!) rekent voor geld opnemen. Je kan vaak beter een groter bedrag opnemen in verband met die kosten. 

Besparen op je vervoer? Huur bij ons!

Zoek niet verder, wij hebben de scherpste prijzen van heel Curaçao én kunnen je met nog zo veel meer helpen. Jouw ultieme eilandverblijf begint al bij ons!

3. Zorg dat je samen bent

Samen draag je meer dan alleen, dus hoe leuk uit eten of een hapje bij Truk’i Pan’s ook is, het is goedkoper en vaak gezelliger om met elkaar te koken en de kosten te delen. 

Daarnaast zijn je mede eilandbewoners de beste bron van informatie voor de mooiste plekken, de beste feesten en de leukste stageplekken.

4. Ken je Happy Hour agenda!

Happy Hour, wie houdt er niet van? Uitgaan op Curaçao is anders dan in Nederland. In plaats van dat dure biertje in een warme donkere kroeg waar je je jas moet laten ophangen voor 5 euro, sta je hier gewoon met je voeten in het zand te genieten van muziek, mensen, de zonsondergang en misschien wel je (vakantie)liefde!

Elke dag is wel ergens een happy hour te vinden, waarbij je de helft betaalt of 2 drankjes krijgt voor de prijs van 1. Dat scheelt weer!

5. Steek er even tijd in

Hoe groter je budget, hoe makkelijker het is op het eiland. Geef je budget daarom extra ruimte door even goed te letten op boodschappen. Iedere supermarkt heeft z’n voor- en nadelen, maar vooral door goed te vergelijken kan je veel besparen. 

Gemiddeld gezien zijn boodschappen iets duurder op het eiland dan in Nederland, maar door goed op te letten valt het reuze mee!

Foto: drijvende markt