Studenten Autoverhuur Curaçao

Curaçao is populair

Curaçao. Beleef het zelf.

Dat is de slogan van Curaçao en niets is minder waar! Een bruisend uitgaansleven, mooie stranden, tropisch klimaat en ga zo maar door.. 
Een plek waar je niet alleen je stage goed kan doorbrengen, maar zelfs nog jarenlang kan blijven wonen!

En waarom ook niet? Het is goed voor je CV om een stage in het buitenland te hebben staan, dus wat houdt je tegen?

Er zijn meerdere manieren om je stage te vinden op het eiland. Via een bemiddelingsorganisatie, je opleiding of gewoon door zelf op pad te gaan natuurlijk. Net wat voor jou het beste werkt!

Horeca / Toerisme

Het eiland draait op horeca en toerisme. Er is veel werk voor bijvoorbeeld Hotelschool studenten.

Commercieel / Marketing

Commerciele student? Zet een van de vele bedrijven hier écht op de kaart met je skills!

Dienstverlening

Handen uit de mouwen is jouw motto?
Dan vind je altijd een stageplek op Curaçao!

inwoners
0 .000
bars en restaurants
0 +
zonuren
0 +
gem. temperatuur
0 °C

Begin vroeg met alles regelen!

Wacht niet tot al onze auto’s vergeven zijn, want je wil echt niet lopen over het hele eiland! Vraag snel je offerte aan en wij zorgen dat je je daar in ieder geval geen zorgen meer om hoeft te maken.

Zelf je stage regelen

Liever zelf je stage regelen? Begin dan wel op tijd! We zien vaak dat leuke stages vroeg worden weggegeven, of anders via een bemiddelaar of opleiding al zijn voorzien van een nieuwe eilandbewoner.

Begin op tijd met een afspraak met je stagecoördinator en zorg dat ze weten dat je naar Curaçao wil. Vaak is er dan een speciale afdeling voor studeren en/of stage lopen in het buitenland. Zo heb je vast al een ingang en krijg je alle informatie die je nodig hebt.

Ook is het handig om alvast zelf bedrijven te benaderen en een open sollicitatie stuurt. Alles onder het motto: Wie niet waagt, wie niet wint!

We kennen er genoeg die op die manier hun droomstage hebben gevonden. Let wel op, dat gaat natuurlijk niet zonder goede persoonlijke motivatiebrief, een gepast CV en een sterke eerste indruk.

Oh ja, zodra je aangenomen bent, vergeet dan niet direct je papierwerk, huisvesting en auto te regelen! Zet ook tijdelijk je OV-chipkaart stop, dat kan je wel eens extra vergoeding opleveren!

Via een bemiddelaar

Liever wat meer uit handen geven? Laat je dan helpen door een stagebemiddelingsorganisatie. Zij weten waar je stage kan gaan lopen, waar je moet wonen en waar je je vervoer moet regelen (tip: gewoon bij ons!).

Niet iedere begeleider is hetzelfde, de kosten kunnen wisselen tussen de € 395,- en € 995,-, afhankelijk van je wensen uiteraard. Let dus goed op wie je kiest en wat je daar allemaal voor krijgt.

De drie grootste stagebemiddelaars op het eiland zijn:

  • Wereldstage
  • Bo Curaçao
  • Stage Curaçao

 

Het grote voordeel is natuurlijk dat je zeker weet dat alles voor je klaarstaat zodra je uit het vliegtuig stapt. Daar hangt wel een prijskaartje aan vast, dus die afweging moet je zelf maken.

Laat je vooral niets opdringen, veel bureaus zullen je verbinden aan een bepaalde woning, soms zelfs vliegreis of meer.