Stageplek

Curaçao is een populaire bestemming onder de studenten. Er is een bruisend uitgaansleven, mooie stranden en een tropisch klimaat waar de studenten buiten hun stage volop van kunnen genieten. Stagelopen op Curaçao geeft veel mogelijkheden voor de studenten. Zo is het goed voor de persoonlijke ontwikkeling en staat het goed op de curriculum vitae als je in het buitenland stage hebt gelopen.
Er zijn verschillende mogelijkheden om een geschikte stageplaats te vinden dat aansluit bij de persoonlijke wensen. Een stageplek zoeken kan via verschillende bemiddelingsorganisaties, via de opleiding of de student gaat zelf opzoek. Bedrijven direct benaderen door via verschillende websites te solliciteren kan voor de één beter werken en het gemak van een bemiddelaar die alles voor je uitzoekt juist weer voor de ander.

Curaçao wordt vaak gezien als een onveilige plek om te wonen en/of stage te lopen. Dit is niet het geval. Natuurlijk is er op Curaçao ook criminaliteit, maar niet meer dan een grote stad in Nederland. Het eiland is klein dus alles wat er op het eiland gebeurd komt in de media, waardoor het de indruk geeft dat het een eiland vol met criminaliteit is. Wanneer je hier woont en werkt zul je merken dat het een mooi en plezierig eiland is om op te leven.

Soorten stages:
-        Horeca
-        Marketing
-        Toerisme
-        Commercieel
-        Dienstverlening

Naast een stage heb je ook de mogelijkheid om te gaan werken natuurlijk.

 

Stage zelf regelen

Wanneer de student liever zelf ervoor kiest om een stage te regelen of dat hij/zij iets via zijn studie regelt. Dan moet hij tijdig beginnen om stress te voorkomen. Vaak zijn de goede en leuke stages door een bemiddelaar al weggegeven, zeker als er last minute een stage gezocht wordt. Maak een afspraak met een stage coördinator, ook als je nog niet precies weet wat je plan is en waarom je naar Curaçao wilt. Veel onderwijsinstellingen hebben een speciale afdeling voor studeren en stagelopen in het buitenland, hier kun je veel informatie krijgen. In sommige gevallen bieden zij ook een lijst met stageplekken aan.

Een andere mogelijkheid is dat de student zelf bedrijven gaat benaderen en een open sollicitatie stuurt. Hierbij ben je niet zeker van het feit dat het bedrijf ook daadwerkelijk stagiaires aanneemt, maar wie niet waagt, wie niet wint! Het zou zomaar kunnen dat er een droomstage uit komt. Zorg hierbij, naast een gepaste curriculum vitae, ook voor een sterk en vooral persoonlijke motivatiebrief. Een motivatie brief is een eerste indruk en intro van de student en is daarom erg belangrijk om dit bij ieder bedrijf mee te sturen.

Wanneer de student een stage heeft gevonden, ga dan meteen aan de slag met al het papierwerk, huisvesting en vervoer. Daarnaast kan het tijdelijk stopzetten van de OV-chipkaart maandelijks 100 euro extra vergoeding opleveren.

Stage via bemiddelaar

De meeste stagebemiddelingsorganisaties zullen helpen bij het vinden van een geschikte stageplaats, verblijfplaats, vervoer en helpen bij de aanvraag van de benodigde documenten. Alle bemiddelingsorganisaties zullen de student stap voor stap begeleiden, maar de één zal weer andere mogelijkheden bieden dan de ander. De bemiddelingskosten wisselen van 395 euro tot 995 euro, dit hangt van de wensen en het pakket af waar de student voor kiest. Daarnaast verschillen de pakketten per organisatie. Hieronder staan drie grote stagebemiddelaars van Curaçao:

Wereldstage
Bo Curaçao
Stage Curaçao

Het voordeel van een organisatie is natuurlijk het gemak en de zekerheid dat alles voor je klaarstaat. Je bent echter wel duurder uit dan wanneer je je stage zelf zou regelen. Ook ben je bij veel stagebureaus wel gelijk verbonden om al je zaken via dit bureau te regelen, denk aan auto, woning, reis en dergelijke. Stagebemiddeling is de makkelijkste weg, maar laat je niets opdringen.

 

Auto nodig tijdens jouw verblijf?

Reserveer nu vanaf 650 ANG per maand!

TOP