Huisvesting

Als je voor een langere periode komt werken of stage loopt heb je een plek om te wonen nodig. Op Curaçao heb je verschillende mogelijkheden. Het eiland heeft meerdere studentenhuizen en appartementen. Als student is het gezellig om in een studentenhuis te gaan wonen. Je ontmoet hierdoor snel nieuwe mensen en hoeft geen feestjes te missen.

 

Populaire studentenhuizen op Curaçao zijn:

Telamonstraat 8 & 43
Nieuwe Straat 
Salinja View
Casa de Palmera
Girasol
Berg Altena
Villa Azoo

 

Ook een auto nodig om van en naar je stage te komen?

Huur er eentje vanaf 650 ANG per maand!

Jeroen's blog over huisvesting op Curaçao

Wanneer je stage gaat lopen of voor een bepaalde periode komt werken op Curaçao, moet je natuurlijk ook een fijne plek hebben om te wonen. 
Op het eiland zal je waarschijnlijk niet veel tijd binnen doorbrengen, maar toch wil je veilig wonen en de nodige faciliteiten in de buurt hebben.

Het is natuurlijk leuk om samen met andere studenten te wonen. Maar ja hoe is dat? En is dat iets voor mij? Ik heb 5 maanden in een studentenhuis gewoond en Ik kan het iedereen aanraden! ik heb vrienden en vriendinnen gemaakt voor het leven die ik nu na 3 jaar nog steeds spreek. Het is Ervaring die je nooit meer zal vergeten, zodra je aankomt in een studentenhuis heb je meteen 30 nieuwe vrienden en vriendinnen. Een bijzondere familie zegmaar. Met deze nieuwe familie ga je samen op avontuur naar verschillende stranden, happy hours, feesten en andere gekkigheid.

Maar er zit natuurlijk ook een serieuze kant aan vast, je gaat ook samen koken, boodschappen, de was, huiswerk en als iemand ziek is zorg je ook voor elkaar. 
In mijn studentenhuis kwam er 1 x in de week een schoonmaakster, dat was wel fijn want dan waren alle badkamers en keukens weer spik en span, internet was ook snel wat weer goed uitkwam voor mijn scriptie. En uiteraard een groot zwembad! Als je per ongeluk iets teveel gedronken had de avond ervoor was je met 1 duik meteen van je kater af. Ik hoor hier en daar wel slechte verhalen, maar ik heb me nog nooit onveilig gevoelt, bij ons studentenhuis hadden we een goede poort, en daarna nog een extra poort + hekwerken. 

En wat ik persoonlijk erg fijn vond dat we onze auto`s binnen konden parkeren. Bij veel studentenhuizen staat je auto gewoon op straat en dan is de kans dat er iets gebeurt veel groter. Kortom je deelt geweldige ervaringen, je maakt direct vrienden en ontdekt samen het leven op Curaçao.  wat wil je nog meer?

De meeste studentencomplexen zijn centraal gelegen. Je hebt grote en kleine  studentenhuizen waarin verschillende kamers beschikbaar zijn. Er zijn voldoende veilige en schone studenten verblijven, maar er zijn ook zeker genoeg van mindere kwaliteit.

Daarnaast heeft Curaçao goede buurten en buurten waar je als student liever niet wilt zitten, daar moet je ook rekening mee houden, waar moet je op letten als je je huisvesting kiest?

De belangrijkste punten op het gebied van huisvesting zijn: 
• Veiligheid (Biedt de omgeving/woning voldoende veiligheid en kun je ook veilig je auto of scooter parkeren?)
• Ligging (Welke faciliteiten liggen in de buurt?)
• Staat van de woning (is het goed onderhouden?)
• Toegankelijkheid van de woning (t.o.v. parkeergelegenheid binnen,, etc.) Zwembad aanwezig? Schoonmaakster aanwezig?

De prijzen voor een kamer is rond de NAF 695,-. Woningen en/of kamers onder deze prijs zijn moeilijk te vinden of van mindere kwaliteit. 
Let dus goed op wanneer men woningen onder de NAF 695,- aanbiedt. Het kan natuurlijk wel zo zijn, maar let goed op!

Soms is dit inclusief water en stroom en bij andere complexen is dit niet inbegrepen. Afhankelijk van de wensen, locatie, etc. lopen de prijzen natuurlijk op, dit zal gemiddeld kunnen oplopen tot NAF 950,-  Ga vooraf goed na wat er in de prijs is inbegrepen en wat niet. Zitten deze kosten niet bij je huur inbegrepen, dan moet je voor elektriciteit rekenen op ongeveer NAF 50,- per maand en de waterkosten liggen ook rond de NAF 50,- per maand.

Hieronder is een lijst van populairste studenten huizen: (je hebt er nog veel meer!) 

Telamonstraat 43
Telamonstraat 8
Salinja View
Nieuwestraat
Casa di Palmera
Oude Caracasbaaiweg 73
Oude Caracasbaaiweg 132

Als je al veel rondgekeken hebt op google, verschillende site`s? en je weet nog steeds niet zeker welk studentenhuis bij jouw past? Dan kan ik de Telamonstraat aanraden, de informatie in deze blog is objectief maar het is naar mijn mening het beste studentenhuis van curacao. Het ligt super centraal, vlak bij jan thiel de supermarkten en mambo beach en ook de scooter en autoverhuur op loopafstand. Ze hebben daar echte zwembaden niet van die kleine poedel badjes, de zonsondergangen zijn bizar mooi, het uitzicht over de zee is zoiezo een pluspunt. De vriendschappen en herinneringen die ik eraan hebt overgehouden zijn vooral door de mensen gekomen en niet door een studentenhuis natuurlijk. maar bij telamonstraat ben je wel verzekerd van soortgelijke mensen die zoals ons in een vreemd land gaan stage lopen of werken.

PS. Belangrijk!
Wanneer je je woning hebt gevonden is het allerbelangrijkste dat wanneer je jouw vereisten hebt gecheckt je het huurcontract zeer zorgvuldig doorleest en hier een tweede persoon die zelf op Curaçao woont, naar laat kijken. Het liefst iemand met verstand van zaken en die weet hoe het werkt op Curaçao.

TOP