Huisvesting

Wanneer je stage gaat lopen of voor een bepaalde periode komt werken op Curaçao, moet je natuurlijk ook een fijne plek hebben om te wonen. Je bent ver van huis en je wil graag in een gezellig en veilig huis wonen waar de nodige faciliteiten in de buurt zijn. Het is natuurlijk leuk om samen met andere studenten te wonen. Maar hoe is dat? En is dat iets voor mij?

Hieronder lees je in een blog de ervaring van Jeroen en vind je handige tips.

Ook een auto nodig om van en naar je stage te komen?

Huur er eentje vanaf 650 ANG per maand!

Jeroen's blog over huisvesting op Curaçao

Jeroen: “Ik heb 5 maanden in een studentenhuis (Telamon 8) gewoond en ik kan het iedereen aanraden! Het wonen in een studentenhuis op Curaçao is een unieke ervaring. Je woont met allemaal jongeren, wie ongeveer dezelfde leeftijd hebben. Het is ervaring die je nooit meer zal vergeten. Zodra je aankomt in een studentenhuis heb je direct mensen om je heen waar je dingen mee kunt ondernemen. Het is natuurlijk even wennen om zo ver weg van huis te zijn maar je maakt snel vrienden en vriendinnen, welke hier voelen als een tweede familie. Met deze nieuwe familie ga je samen op avontuur naar verschillende stranden, happy hours, feesten, noem het maar op. Maar er zit natuurlijk ook een serieuze kant aan vast, je gaat stagelopen en/of werken, (samen) koken, boodschappen doen, de was doen, huiswerk maken en als iemand ziek is zorg je ook voor elkaar. In mijn studentenhuis kwam er 2 x in de week een schoonmaakster. Met zoveel mensen in een huis is dat wel heel fijn want dan zijn alle badkamers en keukens weer spik en span. Uiteraard is een zwembad ook erg fijn in deze hitte. Of het veilig is op Curaçao? Ik hoor hier en daar wel slechte verhalen, maar ik heb me nog nooit onveilig gevoeld. Natuurlijk moet je altijd wel je gezonde verstand gebruiken, dus ga bijvoorbeeld niet alleen lopend over straat of s nachts op een scooter. Bij ons studentenhuis hadden we een goede poort, daarna nog een extra poort, hekwerken rondom en je eigen kamer kan op slot. Al met al heb ik dus een geweldige tijd meegemaakt en vrienden voor het leven gemaakt. Ik zou het zo weer doen en het iedereen aanraden!”

Kortom je deelt geweldige ervaringen, je maakt direct vrienden en ontdekt samen het leven op Curaçao.  Wat wil je nog meer?

 

Waar moet je op letten als je je huisvesting kiest?

De meeste studentencomplexen zijn centraal gelegen. Dichtbij uitgaansgelegenheden en de supermarkten. Je hebt grote en kleine studentenhuizen waarin verschillende kamers beschikbaar zijn. Er zijn voldoende veilige en schone studentenverblijven, maar er zijn ook zeker genoeg van mindere kwaliteit. Daarnaast heeft Curaçao goede buurten en buurten waar je als student liever niet wilt zitten, daar moet je ook rekening mee houden. 

 

De belangrijkste punten op het gebied van huisvesting zijn:

• Veiligheid (is de omgeving/woning een veilige omgeving?)
• Ligging (welke faciliteiten liggen in de buurt?)
• Prijs (kan je de huur betalen?)
• Staat van de woning (is het goed onderhouden?)
• Toegankelijkheid van de woning (t.o.v. parkeergelegenheid binnen, etc.)

Wat kost een studentenkamer?

De prijzen voor een kamer verschillen. Vaak beginnen de prijzen bij NAF 695,-. Vaak zit een voorschot van het water en stroom inbegrepen. Afhankelijk van de wensen, locatie, etc. lopen de prijzen natuurlijk op. Ga vooraf goed na wat er in de prijs is inbegrepen en wat niet. Zitten deze kosten niet bij je huur inbegrepen? Dan moet je voor elektriciteit rekenen op ongeveer NAF 50,- per maand en de waterkosten liggen ook rond de NAF 50,- per maand. Woningen en/of kamers onder deze prijs zijn moeilijk te vinden of van mindere kwaliteit. Let dus goed op wanneer men woningen onder de NAF 695,- aanbiedt. Het kan natuurlijk wel zo zijn, maar let goed op om fraude te voorkomen!

 

Welk studentenhuis past bij mij?

Je hebt dus veel verschillende studentenhuizen. De twee grootste en bekendste studentenhuizen zijn Telamon 8 en Telamon 43. Hieronder is een lijst van populairste studentenhuizen:

Telamonstraat 43 
Telamonstraat 8
Salinja view
Nieuwestraat:
Casa di palmera 
Oude caracasbaaiweg 73 
Oude caracasbaaiweg 132 

Twijfel je nog welk studentenhuis bij je past? Deze keuze maak je natuurlijk zelf. Je kan je afvragen of je voor de gezelligheid komt of voor de rust. Vind je het gezellig om mensen om je heen te hebben en ben je altijd in voor een feestje? Dan zijn de studentenhuizen Telamon 8 en Telamon 43 echt wat voor jou! Naast de gezelligheid in de huizen hebben de huizen ook nog eens een prachtig uitzicht, een groot zwembad en liggen ze erg centraal. Wat wil je nog meer?

 

TOP