Wat kost een stage?

Ben je van plan stage te gaan lopen op Curaçao? Twijfel niet langer en boek een vlucht!

In deze blog lees je over mijn ervaring op het eiland en geef ik tips voor je oriëntatie naar een stage op Curaçao.

Het leven tijdens je stage op Curaçao is niet heel goedkoop. Zo heb je onder andere vaste kosten aan je kamer, je (huur)auto en boodschappen. Daarnaast wil je natuurlijk ook leuke activiteiten ondernemen. Gelukkig kan je met wat budget-tips ook wat geld besparen!

Budget- en bespaartips voor een te gekke stage op Curaçao:

1.       Maak vooraf een begroting
Vooraf een begroting maken is zeker aan te raden. Verdiep je goed in de kosten die je hier gaat maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De kosten die je verwacht te maken geeft je een indicatie wat je ongeveer nodig hebt om te leven op Curaçao. Heb je het idee om te gaan stagelopen op Curacao? Maak dan op tijd een begroting zodat je alvast kan beginnen met sparen!

 

2.       Maak verschillende rekeningen voor activiteiten, huisvesting etc.
Door verschillende potjes te maken weet je ongeveer wat je nodig hebt voor je auto, huur van je kamer, boodschappen en andere activiteiten. Zorg er ook voor dat je rekening houdt met onverwachte kosten. Mocht er iets gebeuren dan kan je altijd terugvallen op het extra potje voor onvoorziene uitgaven.

 

3.       Eet samen met huisgenoten of vrienden!
Uiteten bij een van de vele restaurants of Truk'i Pan´s is natuurlijk altijd een goed idee, maar om jezelf en anderen wat kosten te besparen kan je beter gezamenlijk koken en de kosten splitsen. Het scheelt erg in de kosten om een maaltijd voor meerdere mensen klaar te maken en het is ook nog eens gezellig!

 

4.       Happy hours op het eiland
Een begrip op het eiland dat iedereen kent.. Happy Hours! Uitgaan op Curaçao is anders dan in Nederland. Zo sta je met een lekker biertje met je voeten in het strand op het strand te genieten van de muziek, gezellige mensen en de mooie zonsondergang. Iedere dag is er wel ergens een happy hour te vinden waarbij je acties hebt zoals: 1+1 of de helft van de prijs op geselecteerde dranken/hapjes. Door de happy hours mee te pakken bespaar je weer geld tijdens je avondje uit.

 

5.       Ken je supermarkten
Boodschappen doen bij Albert Heijn of bij een lokale supermarkt? Iedere supermarkt heeft wel zijn voor- en nadelen. Wat wel erg duidelijk opvalt is dat de prijzen erg variëren per supermarkt. Mijn tip is daarom: ga bij verschillende supermarkten langs en vergelijk de kosten. Over het algemeen zijn de boodschappen duurder dan in Nederland, maar door goed op te letten waar je boodschappen doet kan je in elk geval wat besparen!

Wil je ook besparen op een auto tijdens je verblijf op Curaçao? Klik dan hier voor een huurauto.

TOP