Rijden op Curaçao

In elk land waar je komt wil je je vervoeren, om een land te gaan ontdekken. Curaçao is een eiland dat veel opties biedt als het gaat om bezienswaardigheden, maar weinig als het gaat om vervoersmiddelen.

 

Auto/Vervoer op Curaçao - Curaçao is een prachtig tropisch eiland waar je zeker zoveel mogelijk van wil zien. Doe dit door je op de juiste manier te vervoeren!

Huur je auto vanaf 650 ANG per maand >>

Vervoer nodig tijdens je verblijf op Curacao?

Reseveer een auto vanaf 650 gulden per maand!

Marijn's Blog: Vervoer op Curaçao, anders dan in Nederland!

Je kan je op verschillende manier vervoeren op Curaçao, in principe. Maar een auto is het beste vervoermiddel naar mijn mening. Een auto op Curacao is eigenlijk een must en dat heb ik zelf ook gemerkt. Je bent veel vrijer en kan het eiland op je eigen manier verkennen. Curaçao is niet een groot eiland, maar alle hotspots liggen ook niet bij elkaar in de buurt. 

Ik heb voor alles wat ik wil doen mijn auto wel nodig. Wil ik boodschappen doen heb ik eigenlijk altijd een auto nodig. Je kan met mensen meerijden, maar hierdoor wordt je wel beperkt.

Een strandje opzoeken doe ik altijd met de auto. En stranden heb je hier wel op Curacao! Je hebt veel verschillende stranden op uiteenlopende tropische plekken. Ik vind het leuk om meerdere strandjes te bezoeken. De auto is het ideale hulpmiddel om je naar de strandjes te leiden. 

Op Curaçao ben ik om zoveel mogelijk mooie herinneringen te maken. Daarvoor wil ik ook zoveel mogelijk zien van het eiland. Ik ben een paar keer naar Westpunt geweest en dit had ik absoluut niet zonder auto gekund. Je bent er dan lekker uit met vrienden, airco aan of raampjes open en een goed muziekje. Wanneer je bij Westpunt bent kan je ook gelijk meerdere plekjes op één dag bezoeken.

Op Curaçao kan je je ook vervoeren met een scooter. Op de scooter waai je altijd wel lekker door in het warme weer. Zelf heb ik kleine stukjes op de scooter gereden en hier genoot ik wel altijd van. Het is daarnaast nog een goed optie als je geen rijbewijs hebt. Echter is een scooter niet geheel ongevaarlijk. Men let hier minder goed op scooters in het verkeer.

Ik heb gemerkt dat het openbaar vervoer hier eigenlijk niet aanwezig is. Bij aankomst werd dit ook gelijk verteld en gedurende mijn verblijf werd dit bevestigd. Ik ken ook niemand in mijn omgeving die met het openbaar vervoer reist op Curaçao.

Tot slot is fietsen of lopen nog altijd een mogelijkheid. ‘S ochtends of vroeg in de avond maak ik wel eens een wandeling op het eiland. Maar dat is puur voor ontspanning en niet als vervoer. Laat in de avond is het soms niet helemaal veilig om alleen te lopen. Fietsen heb ik nooit gedaan op het eiland en wordt ook nauwelijks gedaan door anderen.
 

TOP