Rijden op Curaçao

In elk land waar je komt wil je je vervoeren, om een land te gaan ontdekken. Curaçao is een eiland dat veel opties biedt als het gaat om bezienswaardigheden, maar weinig als het gaat om vervoersmiddelen.

 

Waar moet je op letten bij het huren van een auto? 

- Betrouwbaarheid (huur een auto bij een betrouwbaar bedrijf, kies niet voor de goedkoopste auto maar vergelijk je opties en bekijk recensies)

- Verzekering (bedenk vooraf of je WA of allrisk verzekerd wil zijn)

- Maak foto’s vooraf en achteraf (zo weet je of de schade gemaakt is door jou of dat het er al zat)

Wil je een beeld krijgen van het verkeer op Curaçao? Bekijk hier het filmpje. 

Vervoer nodig tijdens je verblijf op Curacao?

Reseveer een auto vanaf 650 gulden per maand!

Marijn's Blog: Vervoer op Curaçao, anders dan in Nederland!

Curaçao is een klein eiland, je zou zeggen dat het dus perfect is om met de fiets lekker naar het strand te gaan. Helaas is het tegendeel waar, op Curaçao moet al het verkeer namelijk een rijbaan delen. Soms zelfs zonder belijning of verkeersborden, voet en fietspaden zijn er ook niet. Daar komt ook nog eens bij dat het veelste warm is, 30+ graden.

Het openbaar vervoer is ook niet echt een optie, slecht geregeld en er is geen duidelijke dienstregeling. Het probleem daarvan is dat je nooit zeker weet of je op tijd op je stage of werk aankomt. Er rijden ook taxi`s rond op het eiland, deze worden vooral s` avonds gebruikt. Als er niemand wilt bobben met het stappen dan is het een goede optie. Zorg dat je van tevoren een prijs afspreekt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Er bestaan voor taxiritten wel standaardtarieven, maar deze worden niet altijd nageleefd en een vooraf besproken prijs is dus een bescherming voor je eigen portemonnee. Een taxirit van Hato naar Mambo kost bijvoorbeeld al snel 80 gulden.

De realiteit dat een auto nodig hebt op Curaçao! Daardoor huurt ook 90% van de studenten een auto, dit maakt het gemakkelijk om je werk/stageplaats of uitgaansgelegenheden te bereiken. Iets simpels als boodschappen doen is bijna onmogelijk zonder auto. Kortom met een auto kom je overal op het eiland en het is de veiligste manier van vervoer.

Ik ben in mijn tijd op Curaçao vaak naar Westpunt geweest, dit is de westelijke kant van curaçao daar zijn alle prachtige stranden te vinden waar curaçao bekend om staat. Het leven is al duur genoeg, dus onderweg naar het strand gooien we altijd onze koelbox vol met ijs, bier en vlees. Onze kleine BBQ was ook weer van de partij! Je hebt verschillende stranden, gemiddeld is het 45 minuten rijden vanaf Willemstad. Je kijkt je ogen uit onderweg, het is echt een compleet andere wereld dan Nederland. 

Ik kan het niet zo goed verwoorden, maar je kan je het misschien een klein beetje inbeelden: Met een groepje vrienden en vriendinnen van je studentenhuis rond het kampvuur de zonsondergang bekijken met een gevulde koelbox en BBQ erbij. Tropische dan dat gaat het niet worden hoor!

Maar wat nu als je nu helemaal geen rijbewijs hebt? Gelukkig mag je op Curaçao zonder rijbewijs op een scooter rijden..! Op Curaçao rijden niet heel veel scooters rond, het gevolg hiervan is dat de gemiddelde autobestuurder geen rekening houdt met scooters in het verkeer. Je moet hierdoor rustig rijden en geen risico`s nemen, dan is de scooter een prima vervoermiddel voor overdag. Ik raad iedereen af om s`avonds de scooter te pakken, je medeweggebruikers houden dan nog minder rekening met je. En helaas heb ik hier en daar al wat ongelukken gezien. Als je geen rijbewijs hebt is een scooter dus een prima alternatief, je moet alleen wel een lift zien te vinden als je gaat stappen of als je veel boodschappen nodig hebt.

Op Curaçao zijn er heel veel autoverhuurders deze hebben vaak verschillende auto`s en prijzen. Let daarom goed op waar je huurt en of dit een betrouwbare verhuurder is. De Kia Picanto en de Hyundai i10 zijn de meest voorkomende huurauto`s. Helaas zijn dit ook meteen de meest gestolen auto`s van Curaçao. Behalve dat deze auto`s vrij duur zijn, kun je ze ook niet overal parkeren vanwege autodiefstal. Studenten Autoverhuur heeft daarom expres gekozen voor goede betaalbare auto`s die niet diefstalgevoelig zijn, dat vond ik een prettig gevoel!

Marijn

TOP