Studenten Autoverhuur Curaçao

Alles wat je moet weten

en meer..

Alles voor een zorgeloos verblijf!

Nadat je deze instructievideo hebt bekeken, weet je zeker dat jij zorgeloos op pad kan gaan en alle uithoeken Curaçao kan gaan ontdekken.

Een lijst met de meestgestelde vragen

We snappen het, het is best spannend om te verhuizen naar de andere kant van de wereld en daar (tijdelijk) een nieuw leven op te bouwen.
Geen zorgen, wij helpen je graag!

Je auto huren

Je kan bij ons de ideale eilandcruisers huren, waarmee je alle uithoeken veilig en tegen lage kosten kan bereiken.
Studentenauto’s tegen studentenprijzen voor iedereen vanaf 18 jaar, ook als je geen student bent (als je maar een rijbewijs hebt 😉

We verhuren drie type auto’s:

  • Volkswagen Golf
  • Chevrolet Aveo (airconditioning optioneel)
  • Hyundai Accent (airconditioning)

Alle type auto’s zijn perfect uitgerust om op Curaçao mee te rijden. We hebben vrijwel alle onderdelen op voorraad en alle technische kennis in huis om jou zo fijn mogelijk op weg te helpen. Voor meer informatie kijk je op onze Prijzen pagina. 

Niet de nieuwste auto’s maar wel goed geregeld!

Blijf je trouwens liever binnen de stad of ben je tussen de 16 en 18 jaar? Dan kan je ook een scooter bij ons huren!

Wij werken met het motto: “Sta jij garant voor je rijgedrag, dan staan wij garant voor een lage huurprijs“.

Als jonge bestuurder (tot 23 jaar) is het vaak lastig om op Curaçao een auto te huren. Verzekeringsmaatschappijen vinden vaak dat je door jonge leeftijd en weinig rijervaring tot een hoge risicogroep behoort. Autoverhuurbedrijven verhuren dan ook niet graag aan bestuurders onder de 24 jaar. Soms niet eens mogelijk! Particuliere verhuur komt hierdoor vaak voor, kijk hieronder bij het kopje “Particuliere verhuur” waarom je dit beter kunt vermijden.

Wij hebben een positief schadeverleden en kunnen daarom nog steeds verzekeren onder de 23 jaar. 

Daarnaast werken we simpelweg niet met gloednieuwe auto’s. Diefstal van een van onze auto’s is al jaren niet meer gebeurd en een ongelukkige kras op onze bumper is een stuk goedkoper dan diezelfde kras op een nieuwe auto.

Onze auto’s zijn geschikt voor maximaal 4 personen en we kunnen maximaal 3 bestuurders per auto inschrijven.

Een tweede bestuurder kost je eenmalig ƒ 100,- extra. Tekent er op een later moment een extra bestuurder zich op je contract, dan blijft de prijs ƒ 100,- ongeacht de looptijd van het contract.

Denk goed na voor je met twee personen een auto huurt. Als agenda’s, werkroosters of weekendplannen niet overeen komen, dan trekt er altijd iemand aan het kortste eind.

Sommige stagebureau’s op het eiland hebben eigen huurauto’s. Het kan zijn dat je stagebureau een andere autoverhuurder adviseert, of zelfs afraadt om ergens anders dan bij hun partner een auto te huren. Let wel, daar zit dan altijd een prijsafspraak voor hunzelf die JIJ betaalt.

Wij kunnen je alleen maar zeggen: bekijk goed de verschillende voorwaarden. Wat ben je in totaal kwijt? Wat kost een krasje op een bumper? Zijn alle vermelde kosten inclusief? Wat ben je kwijt als je de auto total loss rijdt? 

Laat je vooral niets wijsmaken en ga zelf op onderzoek uit! We weten zeker dat je weer bij ons terecht komt!
Kijk maar op onze Prijzen pagina voor alle ins- en outs.

Laten we voorop zeggen, als jij de auto rijdt of in bezit hebt, dan ben jij verantwoordelijk. Helaas hebben we hier op het eiland veel rommelaars die niet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en prijzen hanteren die nog net iets lager liggen om je zo te lokken.

Omdat ze niet staan ingeschreven en ze hier geen belasting over betalen, kunnen ze je ook niet verzekeren. Je krijgt dan vaak de opmerking mee dat je moet zeggen dat je de auto “geleend” hebt als je wordt aangehouden. Je begrijpt zelf wel dat dat niet helemaal fris is.

Laat je niet verleiden met sommige ultra lage prijzen, maar doe altijd goed onderzoek. Onze auto’s zijn altijd minimaal WA-verzekerd op een commerciële polis en je kan voor een kleine meerprijs een All Risk verzekering afsluiten. Zo zit je nooit met gedoe, wat er ook gebeurt.

Is je auto kapot en huur je van een particulier? Dan is het maar de vraag wanneer je hem weer terug hebt en tot die tijd kan je zomaar zonder vervoer zitten.
Wij hebben altijd 2 reserve auto’s beschikbaar voor onze huurders, mocht er iets zijn (ongeluk zit helaas in een klein hoekje) dan ben je in no-time weer op weg!

Daarnaast is dit ons dagelijks werk en ben je dus niet afhankelijk van het tijdsschema van Beun de Haas.

We spreken uiteraard vooraf een tijd en datum met je af waarop de auto op te halen is bij ons kantoor aan de Grebbelinieweg 44 in Willemstad.

We kunnen je gratis ophalen bij je verblijfplaats en naar ons kantoor rijden. We zijn niet voor niets jouw oplossing voor je vervoersprobleem op het eiland! Helaas mogen we vanwege strenge regelgeving je niet op het vliegveld ophalen.

Op kantoor zullen we de huurovereenkomst tekenen, de betaling verder regelen en je uitleggen hoe je het beste (maar vooral veilig) over het eiland kan. Daarna is het aan jou om veel veilige mooie kilometers, maar vooral herinneringen aan te maken!

We zien graag je geldige rijbewijs, zodat we weten dat we een goede chauffeur vrijlaten op het eiland. Een paspoort of ID-kaart is ook handig, dan weten we zeker dat we jouw auto niet aan de verkeerde meegeven.

Verder breng je de huur voor de eerste maand en de extra gekozen opties mee. Betalen kan op verschillende manieren, dat lees je onder Betalen.

We zien de auto graag weer precies zo terug als we deze gegeven hebben, dus met dezelfde benzinestand, inclusief alle accessoires en natuurlijk zonder lekke band(en). Heb je per ongeluk toch schade gereden? Dan horen we dat graag vooraf zodat we beiden niet voor verrassingen komen te staan.

Als je de auto niet schoon achterlaat, moeten we je trouwens ƒ 75,- schoonmaakkosten rekenen.

Na de controle (die duurt maar 5 minuutjes), brengen we je gratis weer terug naar je verblijf!

De huur betaal je maandelijks vooraf. We sturen je rond de 24e van de maand een factuur voor de huur van de dagen die je de auto in de aankomende maand huurt, volgens het originele contract.

De huur kan je simpel betalen via iDeal, via bankoverschrijving of een storting. Betalen kan je op onze betaalpagina.

Daarnaast vragen we je meteen om een afspraak te maken voor de controle van je voertuig. We kijken je auto snel na en kijken of er nog verborgen gebreken zijn. Heb je zelf dingen waarvan je wil dat we er naar kijken, dan kan je dit ook hier melden. De controle duurt slechts een kwartiertje.

De borgsom voor zowel de auto’s bedraagt altijd 1500 ANG / € 750,-.

De borg voor de stadsscooter bedraagt 500 ANG / € 250,-.

De borg kan je ter plekke voldoen via bankoverschrijving, PIN betaling, iDeal of cash. 

Let op: de borg is laatste garantstelling. Bij bijvoorbeeld schade betaal je altijd een gespecificeerde schadefactuur.

Heb je de auto ingeleverd volgens afspraak (dus schoon, met hetzelfde benzineniveau en zonder schade)? Dan zorgen we dat je de borgsom terugkrijgt zoals je deze betaald hebt.

Heb je een bankoverschrijving gedaan, dan maken we het weer naar je over. Heb je contant betaald, dan zullen we je dit teruggeven (in de valuta die je ons gegeven hebt).

Zo heb je maximaal binnen 14 werkdagen na inleveren je borgsom weer in jouw bezit. Let op: een internationale bankoverschrijving kan lang onderweg zijn, hier hebben wij geen invloed op. Extra bankkosten brengen wij in mindering van het over te boeken borgbedrag.

Verzekerd op weg

Al onze auto’s hebben standaard een WA-verhuurverzekering. Die zit al bij de prijs inbegrepen. Onder het volgende kopje zie je precies wat daar bij inbegrepen zit.

Wil je net even iets meer zekerheid inbouwen? Ga dan voor de All Risk verzekering, voor slechts ƒ 100,- per maand en is je eigen risico verlaagd tot de borgsom.

Let op: Of je nou bij ons huurt of bij iemand anders, wij willen graag een veiliger Curaçao. Bij sommige verhuurders moet je zeggen dat je de auto “geleend” hebt, maar dan ben je dus niet verzekerd. Zorg ervoor dat je jezelf en anderen dat niet aandoet!

WA staat voor Wettelijk Aansprakelijkheid. Je bent dan gedekt voor de schade aan (een) derde(n) op grond van de Landsverordening Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen

Alle schade aan de huurauto (ook bij diefstal), van welke aard dan ook, moet door de huurder vergoed worden aan de verhuurder. Ook zal je borgsom komen te vervallen bij schade door eigen schuld.

Als je kiest voor de optionele All Risk verzekering, dan vergoedt je verzekering schade aan derden én de schade aan de gehuurde auto, inclusief diefstal. Je eigen risico is dan gelijk aan de borgsom en geldt per schadegeval, ongeacht de schade en ongeacht door wie en/of wat deze veroorzaakt is, ook bij eigen schuld. Al zien we dat natuurlijk liever niet!

Mocht je onder invloed zijn van alcohol, drugs of dergelijke middelen, dan valt de gemaakte niet onder de all risk verzekering. Je bent hier dan zelf volledig verantwoordelijk en aansprakelijk voor. Zorg daarom gewoon voor een BOB of taxi als je naar een feestje gaat!  

Onderweg met je auto

Allereerst moet je jezelf en omstanders in veiligheid brengen! Zorg ervoor dat je niet midden op de weg gaat staan, probeer nieuwe ongelukken te voorkomen.

Kijk goed wat (en of) je een van deze diensten nodig hebt:

Is de schade klein, bijvoorbeeld een kras op een bumper, en je schat de schade niet meer dan ƒ 1.000,-, probeer het dan af te kopen wanneer het jouw eigen schuld is. Twijfel je daarover? Neem dan meteen contact met ons op.

Is het een grotere schade of twijfel je over afkoop/betaling van de schade door de tegenpartij, bel dan altijd de Curaçao Road Service (op (+5999) 199). Zij maken dan een schaderapport op voor de verzekeringsmaatschappij. Let op dat dit zorgvuldig en naar waarheid gebeurt, haal eventueel de politie erbij als je dat nodig vindt. Teken nooit zomaar de papieren bij de verklaring, maar kijk het eerst goed na!

In alle gevallen noteer je het kenteken (en merk en type) van de auto, de naam, telefoonnummer en (email)adres van de tegenpartij. Maak ook zelf foto’s van de schade en situatie (uit verschillende hoeken) zodat je later altijd bewijs hebt mocht er wat gebeuren.

Mocht de auto weggesleept moeten worden, dan kan je de 24/7 Wegenwacht Service bellen op telefoonnummer 9247. Andere sleepbedrijven zijn niet toegestaan! De kosten voor het wegslepen van het voertuig na een ongeluk zijn voor eigen rekening.

Bij schade neem je zo snel mogelijk contact met ons op via (+5999) 670 70 80. Je kan ons ook Whatsappen op dat nummer trouwens!

Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing.

Heb je eenmalig die ƒ 125,- betaald voor de huurperiode, dan heb je de 24/7 Wegenwacht Service, oftwel de ANWB van Curaçao.

Zij helpen je als je een lege accu hebt, je per ongeluk zonder benzine staat, een lekke band hebt of met andere kleine problemen.
Je kan 24 uur per dag met ze bellen op 9247.

Neem een kijkje op de website van de Wegenwacht Service voor alles wat ze doen.

De auto’s die wij verhuren zijn eigenlijk niet populair onder dieven, maar dat wil niet zeggen dat je niet moet opletten. 

Geef gelegenheidsdieven geen reden om in te breken, zorg ervoor dat je geen waardevolle zaken achterlaat in de auto, dan heb je 95% van de gevallen al voorkomen.

Ben je zorgvuldig geweest en heb je toch de pech dat je auto gestolen worden, dan vragen wij je de dagwaarde van de auto te vergoeden. Heb je een all-risk verzekering, dan dekt de verzekering (op je eigen risico na natuurlijk) de diefstal van de auto. Dat is standaard beleid op het hele eiland.

Geef zo snel mogelijk aan ons door dat je met pech staat. Dat kan per telefoon of per mail.

We willen dan graag het volgende weten:

  • Je naam
  • Je telefoonnummer
  • Welke auto je huurt (incl. kenteken)
  • Waar de auto precies staat
  • Waar de sleutels zijn
  • Wat jij denkt dat het probleem is of wat er niet meer lukt


Wij gaan vervolgens direct aan de slag om ervoor te zorgen dat jij zo snel mogelijk weer mobiel bent.

Buiten kantoortijden kan je de Wegenwacht (9247) bellen, zij helpen je weer op weg of zorgen ervoor dat jij en de auto weer thuiskomen. Bij pech worden hier geen kosten voor berekend. Stuur ons ook altijd een e-mail, ook als het probleem inmiddels is opgelost.

Een lekke of kapotte band is goed te voorkomen. Rij niet door de berm en ontwijk gaten en kuilen. Controleer je banden ook regelmatig. Zorg dat er geen steentjes in het profiel steken en vergeet ook je reserveband niet te controleren!

Zit je dan helaas toch met een lekke band, stop direct de auto op een veilige (en liefst ruime) plek en verwissel de band. Gereedschap hiervoor en een reserveband vind je in de kofferbak.

Laat je lekke band vervolgens zo snel mogelijk maken bij een van de vele bandenshops op het eiland. Zo voorkom je problemen als je een tweede lekke band zou krijgen. Een band plakken kost je gemiddeld zo’n ƒ 7,50 en een tweedehands band is ongeveer ƒ 50,-. Let wel goed op dat je dezelfde maat koopt en laat installeren!

Ga nooit verder rijden met een lekke of kapotte band. Hiermee kan je veel schade aan jezelf, de auto, de weg en anderen toebrengen!

Super, oftewel benzine. Bij elk tankstation op Curaçao kan je dit herkennen aan het gele handvat. Zorg ervoor dat je altijd een kwart tank of meer hebt. 

Vanwege stroomuitval op het eiland kan je soms namelijk niet tanken, dus zorg ervoor dat je nooit in nood komt.

Je betaalt eerst aan het loket wat je wil tanken en gaat daarna pas tanken. Precies andersom dus.

In het filmpje hierboven kan je ook zien hoe je moet tanken.

Nog steeds vragen?

Geen probleem! Daar zijn we voor. 

Het is makkelijker dan je denkt!

We doen dit al zo lang dat we zeker weten dat we ook jou goed op weg kunnen helpen en maximaal kunnen laten genieten van het eiland. 

Alle antwoorden vind je in onze offerte

En op het eiland zelf natuurlijk! Vraag daarom snel je offerte aan en we zorgen dat je niets te kort komt aan eiland- en vervoersplezier!