Arman's avontuurlijke klim naar de top van de Christoffelberg

 

04.45 ging mijn wekker, even snoozen maar uiteindelijk moest ik er toch aan geloven. De avond ervoor had ik met een paar vrienden besloten om de volgende ochtend de Christoffelberg te beklimmen. Met een groep van zeven man reden we in drie auto’s die kant op. Het was nog donker en de straten waren zo goed als leeg, best logisch zo vroeg op de ochtend. 

Het plan was om de zon bovenop de berg te zien opkomen, helaas konden we pas om 06.00 de berg op. Toen we aan onze tocht begonnen was het nog pikke donker en moesten we met zaklampen onze weg omhoog vinden. Het was een beetje modderig, doordat het in de nacht had geregend. 

De berg op was zeker een uitdaging, hoe hoger we kwamen hoe benauwder het werd en daarbij kwam kijken dat de zon steeds feller begon te schijnen. Iedereen ging op zijn/haar eigen tempo en zo bleef ik samen met twee anderen. 

Het was zwaar maar na 40 minuten stonden we dan boven op de top. Natuurlijk kon een fotoshoot niet ontbreken, zo zie je hieronder een foto van het prachtige uitzicht. We waren als groep als eerste boven en hadden daarom ook de beste spot. Om dit te vieren hebben we om 07:00 een biertje gedronken, dit zal ik nooit vergeten.

Op een gegeven moment werd het steeds drukker en besloten we om aan onze afdaling te beginnen. De afdaling vond ik top, met een lekker tempo naar beneden, een beetje springen en rennen en binnen een mum van tijd waren we allemaal naar beneden. De een wat modder van het uitglijden en de ander wat schrammen van een tak die net uit stak, maar allemaal zijn we weer veilig beneden gekomen. 

De perfecte Curaçao vakantie in acht dagen: zó doe je dat

Ook op avontuur?

Reserveer nu een auto via Studenten Autoverhuur

dgdg

dgdg

TOP