Hier de vragen en antwoorden die ons het meest gesteld worden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden hem graag voor jou!

Algemeen

Welke merken en type auto’s hebben jullie?

Wij verhuren twee type autos:

Volkswagen Golf
Chevrolet Aveo

Voor deze auto’s hebben wij vrijwel alle onderdelen op voorraad en hebben wij alle technische kennis in huis om jouw auto goed en snel te onderhouden en zo nodig te repareren. Ons wagenpark veranderd regelmatig door aan- en verkoop van auto’s; een tropische verrassing dus wat op het moment beschikbaar is.

Waar zijn de huurprijzen op gebasseerd?

De jonge leeftijd in combinatie met vaak weinig rijervaring zorgt ervoor dat jonge huurders een hoge risicogroep vormen. Dit is de reden dat je onder de 23 jaar op Curaçao vrijwel nergens een auto kunt huren.

Wij kunnen door ons positieve schadeverleden onze auto’s nog steeds verzekeren onder de 23 jaar, echter willen de verzekeringsmaatschappijen dit risico betaald zien wat zorgt voor hoge verzekeringspremie’s en eigen risico’s.

Omdat we begrijpen dat jij als student geen groot budget hebt en dus graag goedkoop wilt rijden hebben we het volgende bedacht;

“Sta jij garant voor jouw rijgedrag, dan staan wij garant voor een lage huurprijs!”

Daarnaast werken we niet met gloednieuwe auto’s. Diefstal blijft tot een minimum beperkt en wat denk je van een ongelukkige kras op de bumper? Deze is een stuk goedkoper op te lossen dan dezelfde kras op een gloednieuwe auto!

Wereldstage raad mij iets anders aan, hoe zit dat?

Wereldstage is het grootste stagebureau op het eiland. Omdat er via wereldstage de meeste studenten naar het eiland komen, betekend dit voor onze concurrent stageautoverhuur (vrijwel) gegarandeerde bezetting van hun auto’s. Uiteraard zijn hier (prijs-) afspraken gemaakt en ‘raadt’ wereldstage je zodoende alleen stageautoverhuur aan.

Wij kunnen je alleen maar melden; denk zelf ook even logisch na en kijk vooral de voorwaarden goed na, wat ben je in totaal kwijt als je de auto total loss rijdt met de allrisk verzekering? Zijn alle vermelde kosten inclusief? En wat kost bijvoorbeeld een krasje op de bumper?

Laat je niets opdringen en wijsmaken!

Hoe is mijn huurauto verzekerd?

Wij bieden de huurauto’s standaard aan met een WA-verhuurverzekering, deze is inbegrepen in de huurprijs.

Wil je de huurauto casco verzekeren dan is dit ook mogelijk. Bij een cascoverzekering betaal je 195 Naf per maand extra en bedraagt jouw eigen risico de borgsom. Dit eigen risico is niet af te kopen.

Waarschuwing:
Er zijn ‘verhuurders’ op Curaçao die hun auto particulier aan jou verhuren; bij politiecontrole en een ongeluk dien je te zeggen dat je de auto hebt ‘geleend’. Officieel ben je niet verzekerd. Laat je niet misleiden met alle nare gevolgen van dien, je zult niet de eerste zijn! Lees hier meer over bij “Beunhazen, geleende auto’s, hoe zit dat?”

Wat houdt een WA-verzekering in?

Dit is een verplichte Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering, die de schade dekt aan (een) derde(n) op grond van de Landsverordening Aansprakelijksheidsverzekering Motorrijtuigen. Alle schade aan de huurauto, ook diefstal (waarop de kans zeer klein is gezien de niet-diefstalgevoelige auto’s die we gebruiken) e.a. van welke aard dan ook, dient door huurder vergoed te worden aan verhuurder. Tevens zal de borgsom vervallen bij een schade door eigen schuld.

Wat houdt een Allrisk verzekering in?

De allrisk verzekering vergoed de schade aan derden en de schade aan de gehuurde auto, inclusief diefstal van het voertuig. Het eigen risico van de huurder(s) bij een allrisk verzekering staat gelijk aan de borgsom en geldt per schadegeval, ongeacht de schade en ongeacht door wie en/of wat deze veroorzaakt is, ook als er sprake is van eigen schuld.

Schade veroorzaakt onder invloed van alcohol, drugs of vergelijkbare middelen vallen niet onder de allrisk verzekering, huurder is hier volledig aansprakelijk voor.

Inbraak / diefstal, hoe zit dat?

Inbraak in of diefstal van het voertuig is goed te voorkomen. Zorg ervoor dat je niets in de auto achterlaat wat gelegenheidsdieven een reden geeft in te breken, dit is namelijk bij 95% van de inbraken het geval! Parkeer de auto op een veilige plek, gebruik het alarm en/of stuurslot en laat de auto nooit achter aan de kant van de weg mocht je onverwacht pech hebben, de Wegenwacht zorgt er kosteloos voor dat jij en de auto veilig thuiskomen, dit hebben wij reeds voor je betaald.

Bij hebben er expliciet voor gekozen om geen Kia Picanto’s en andere zeer diefstalgevoelige auto’s te verhuren, de auto’s die wij verhuren zijn niet populair voor diefstal.

Mocht je ondanks de voorzorgsmaatregelen de pech hebben dat jouw auto gestolen wordt en je hebt gekozen voor een Allrisk verzekering dan dekt deze verzekering, buiten het eigen risico, de diefstal van het voertuig. Als je niet voor de Allrisk-verzekering kiest vragen wij je de dagwaarde van de auto te vergoeden. Dit is standaard beleid bij vrijwel alle verhuurders op het eiland.

Met hoeveel personen kan ik de auto huren?

Onze auto’s zijn geschikt voor maximaal 3 personen en er zijn maximaal 3 bestuurders per auto toegestaan.

Een 2e bestuurder kost eenmalig 100 Naf extra. Tekent een extra bestuurder op een later moment de huurovereenkomst dan wordt er per bijschrijving tevens 100 Naf in rekening gebracht, ongeacht de periode.

Wil je met een extra bestuurders de auto huren dan geldt er ook een extra borgsom van 100 Euro per extra bestuurder.

Beunhazen, ‘geleende’ auto’s, hoe zit dat?

Op Curaçao zijn -helaas- ook “beunhazen” actief. Zij hanteren prijzen die net iets lager liggen om zo potentiële huurders te lokken.

Het grote probleem is dat deze personen hun zaakjes niet op orde hebben wat je veel geld en ellende kan gaan kosten!

Omdat ze niet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en dus ook geen belasting betalen is het voor deze personen niet mogelijk om een zogenaamde ‘verhuurpolis’ af te sluiten, hij mag dus niet verhuren. Zodoende wordt er een particuliere verzekering afgesloten.

Als je als stagiair een auto wilt rijden en je betaalt hiervoor, is er wettelijk sprake van huur. De verzekeringspolis, die de eventuele schade moet dekken, zal dan ook een speciale ‘verhuurderspolis’ moeten zijn zoals hierboven genoemd. Zonder zo’n verhuurderspolis loop je enorme risico’s. En vergeet niet, een ongeluk zit in een klein hoekje en je hoeft zelf niet altijd de schuldige te zijn.

Een veel gehoorde uitspraak is dan ook; ‘als er iets gebeurt of als je aangehouden wordt moet je zeggen dat je hem geleend hebt..’ Dat kan natuurlijk niet, dat begrijp je. Als er schade ontstaat moet dit goed en veilig afgedekt zijn.

Een verzekeringsmaatschappij is ook een commercieel bedrijf en wil zo min mogelijk uitbetalen. Als deze op de hoogte is van de illegale verhuuractiviteiten (grote kans natuurlijk, je bent niet de eerste die de auto huurt) dan moet je niet denken aan de -financiële- gevolgen… laat staan dat je lichamelijk letsel hebt veroorzaakt. Jij hebt de auto gereden dus jij bent aansprakelijk!

Omdat beunhazen vaak maar enkele auto’s hebben zijn het bijverdiensten. Kijk niet gek op van een reparatietijd van minimaal een week en een vervangende auto zit ‘niet in het budget’.

Sta je om 09u stil met jouw auto langs de weg? “Sorry mevrouw, om 17u ben ik klaar met werken en kom ik je helpen”.

We hebben het allemaal al zo vaak gehoord, troosteloos worden we ervan. Wees verstandig en laat je niet verleiden voor die paar centen. Je zult niet de eerste zijn met een groot probleem en alle nare gevolgen van dien.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Tijdens het rijden

24/7 Wegenwachtservice, wat doen ze voor mij?

Op ieder voertuig bieden we optioneel de wegenwachtservice aan.

9247 is een soort ANWB van Curaçao. De wegenwacht helpt je weer op weg indien er een storing optreed.

Deze wegenwachtservice kost éénmalig 100 Naf.

Voor meer info zie: www.wegenwacht.cw

9247

Wat te doen bij autopech?

Bij autopech dien je in eerste instantie contact met ons op te nemen. Dit kan telefonisch of per e-mail.

Geef het volgende door:
– Naam
– Telefoonnummer
– Welke auto je huurt (kenteken)
– Waar de auto staat
– Waar de sleutels zijn
– Wat jij denkt dat het probleem is

Wij zullen vervolgens ons uiterste best doen om er voor te zorgen dat jij zo snel mogelijk weer mobiel bent.

Buiten kantoortijden kan je de Wegenwacht bellen (9247), deze helpen je weer op weg of zorgen dat jij en de auto weer thuis komen. Bij pech worden hier geen extra kosten voor berekend. Stuur ons ook altijd een e-mail, ook al is het probleem inmiddels opgelost.

Wat moet ik tanken?

Super ofwel benzine. Bij elk tankstation op Curaçao is dit de slang met het gele handvat. Zorg ervoor dat je altijd een halve tank of meer hebt. Dan heb je geen problemen bij stroomuitval, stakingen of andere situaties.

Wat te doen bij een lekke/kapotte band?

Lekke of kapotte banden zijn goed te voorkomen. Rij niet door de berm en ontwijk gaten en kuilen!

Mocht je desondanks toch een lekke band hebben, laat deze dan direct maken bij een van de bandenshops op het eiland. Zo voorkom je problemen bij een 2e lekke band. In de huurauto ligt standaard een reserveband, krik en wielsleutel om de band te vervangen. Ga met de lekke band z.s.m. naar een bandenshop om te band te laten plakken. Is de band geheel kapot,koop dan een tweedehands band. Let er echter wel op dat het dezelfde maat is. De kosten van het plakken van een band zijn gemiddeld 7,50 Naf. Voor een tweedehands band betaal je ongeveer 40-50 Naf. Controleer ook de reserveband regelmatig.

Wat moet ik doen bij schade?

Neem z.s.m. contact op met de verhuurder. Er wordt gezamenlijk bekeken hoe dit opgelost gaat worden.

Wat moet ik doen bij een ongeluk?

Zorg ervoor dat jijzelf, je medepassagiers en andere betrokkenen veilig en in orde zijn en dat je andere weggebruikers niet in gevaar brengt.

Is de schade klein, bijvoorbeeld een kras op een bumper, en je schat de schade niet meer dan 1000 Naf, probeer dit dan af te kopen wanneer het jouw eigen schuld is. Bij twijfel, neem direct telefonisch contact met ons op.

Is het een grotere schade of twijfel je over afkoop/betaling van de schade door de tegenpartij bel dan ALTIJD de Curaçao Road Service (tel: 199), zij maken een schaderapport op voor de verzekeringsmaatschappij. Zorg ervoor dat dit goed gebeurt en haal eventueel politie erbij wanneer dat nodig is. Teken niet zomaar de papieren bij de verklaring maar kijk ze goed na!

In alle gevallen, noteer het kentekennummer (evt. merk of type), naam, telefoonnummer of (e-mail)adres van de tegenpartij. Maak zelf ook altijd foto’s van de schade/situatie.

Mocht het nodig zijn dat je auto weggesleept moet worden dan kun je de 24-7 Wegenwacht Service te bellen op telefoonnummer 9247.

Eventueel kun je de auto ook laten afslepen door Sheriff’s Towing Service (telefoon 737 2777 of 560 1571), hierbij zijn er echter kosten aan verbonden. Andere sleepbedrijven zijn niet toegestaan!

(Ziekenhuis tel: 910, Politie tel: 911, Ambulance tel: 912, Wegenwacht Curaçao tel: 9247)

Ophalen en inleveren

Hoe ontvang ik de huurauto?

De huurauto is op vooraf afgesproken datum en tijd af te halen op ons kantoor te Mahuma, Curaçao.

Wij bieden optioneel een ophaal- en wegbrengservice aan. Bij aankomst komen we je dan ophalen bij de luchthaven of je verblijfplaats (in en om Willemstad) en brengen je naar ons kantoor.

Op kantoor wordt de huurovereenkomst en betaling verder geregeld en krijg je een goede uitleg hoe veilig over het eiland te kunnen komen met de auto. Hierna kun je met de auto vertrekken.

Wat moet ik meenemen als ik de auto kom ophalen?

Neem mee: paspoort & rijbewijs. Maak eventueel zelf een kopie, dan gaat alles sneller bij het ophalen van de huurauto.

Als je cash betaald, zorg dan dat je alvast hebt gepind. Dit scheelt een hoop tijd.

Hoe moet ik de auto afleveren?

Na afloop van de huurperiode dient de huurauto in dezelfde staat teruggebracht te worden als bij afgifte, dus met dezelfde benzinestand, inclusief alle accessoires en zonder lekke band(en). Eventuele schade moet vooraf gemeld worden en dient direct betaald te worden door de huurder.

De huurauto zien we graag schoon terug, indien dit niet het geval is rekenen we 50 Naf schoonmaakkosten.

De controle bij inlevering duurt +/- 20 minuten. Na afloop brengen wij je naar de luchthaven indien je gebruik wenst te maken van onze wegbrengservice. Zorg dat je op tijd bent, het wegbrengen naar de luchthaven duurt +/- 10 minuten.

Hoe krijg ik mijn borg terug?

De borgsom wordt volledig terugbetaald als de huurauto wordt teruggebracht volgens afspraak. Heb je dit overgemaakt via onze bank in Nederland, dan storten wij dit terug op de door de huurder opgegeven bankrekening. Heb je contant betaald, dan krijg je dit contant terug in de valuta waarmee je betaald hebt. Bij inlevering van de huurauto wordt de borgsom uiterlijk binnen 5 werkdagen overgemaakt.

Betalen

Hoe betaal ik de maandelijkse huur?

Elke maand dient vooraf betaalt te worden tussen de 24e en 2e van de maand. We sturen je voor de 24e van de maand een herinneringsmail voor de zogeheten controle & betaling. Je dient ons vooraf te melden op welke dag en rond welk tijdstip je langs wilt komen. De huur betaal je contant (in Naf of USD) bij ons op kantoor, dit om hoge transactiekosten te voorkomen.

De huurauto wordt tegelijkertijd gecontroleerd en gebreken indien mogelijk gerepareerd. Zijn er dingen waar naar gekeken moet worden dan verzoeken we je om dit vooraf te melden. De controle en betaling duurt +/- 20 minuten.

Hoeveel bedraagt de borgsom?

De borgsom voor zowel de Volkswagen Golf en de Chevrolet Aveo is €750,-

Deze borgsom dient vooraf overgemaakt te worden op onze NL Rabobank rekening. Bij inlevering van de huurauto wordt deze binnen 1-2 werkdagen weer op jouw rekening teruggestort.

Bij een derde bestuurder is de borgsom +€100 en de huurprijs + 50 Naf
Bij een Allrisk verzekering bedraagt het eigen risico de borgsom